Johan van Dongen

Ik schiet al meer dan 40 jaar en ik leer nog steeds bij, elke dag weer. Samen met mijn vrouw Mary heb ik Handboogcentrum ASC opgezet. Een droom die uitgekomen is en waar ik dag en nacht mee bezig ben.
Op een positieve manier want het is niet alleen mijn werk, maar mijn grootste hobby ooit!

Bij Archery Service Center zijn we constant bezig met het bewaken van kwaliteit en onze service samen met onze medewerkers, Jasper, Pascal en Tom.

 

Voor de volle 100% gemotiveerd team!
We zijn een klein team, maar wel een team dat er met z’n allen achterstaat om van dit Handboogcentrum een langdurig succes te maken.

Respect voor elke discipline die er is!
Ik schiet minder wedstrijden dan voorheen, maar ik schiet graag elke discipline die er maar is, Indoor, Outdoor, Veld, 3D en 25m1p.

Alle bogen hebben iets….
Recurve, compound, Barebow, Longbow, Instinctive Bow, kruisboog. Ik heb overal interesse voor, de techniek, hoe het is ontstaan, wat je er mee kunt doen, hoeveel je er uit kan halen.
Ik ben gek op bogen en alles wat er mee te maken heeft en ben al jaren oud materiaal aan het  sparen voor het ASC Handboogmuseum. Ik vind de geschiedenis interessant en de verbetering van het materiaal door de jaren heen. En elk filmpje waarin handboogsport te zien is, kampioenschappen, leuke wedstrijden, tips en trucs, ik verzamel het allemaal.
Die filmpjes laat ik dan zien in de workshops of aan de klanten om met een voorbeeld te komen, uit te leggen waarom iets is, wat het gevolg er van kan zijn.

 

“Handboogsporters nog meer bewust maken van waar ze mee bezig zijn zodat ze zich op een wedstrijd snel kunnen herstellen na een wat minder gescoorde pijl”.

Op welke manier dan ook promoot ik de handboogsport omdat het een sport is die laagdrempelig is en iedereen kan een pijltje schieten.
Het hoeft helemaal niet duur te zijn, voor ieder budget een handboogpakket zeg ik altijd. Je kunt het zo gek maken als je wilt, maar laat je niet alleen maar verleiden door al het mooie materiaal want een goede trainer die je de juiste techniek leert is net zo belangrijk.

Elke donderdagavond geef ik training voor iedereen die nog iets wil leren of wil bekijken hoe het staat met zijn of haar schiettechniek.
Met of zonder trainingskaart kun je bij ons terecht hiervoor.
Ook voor persoonlijke training en groepstraining kun je contact met ons opnemen.

Workshops via Archery Learning Projects

In het voor- en najaar geven wij workshops in elke discipline die er is en voor beginnende en gevorderde handboogsporters.
Dat is ook waarom ik Archery Learning Projects heb opgericht.
Handboogsport en het beheersen er van is een soort van school, een opleiding die je steeds naar een hoger niveau brengt.
Als ik aan dat niveau, aan die persoonlijke score (PR) of aan die podiumplaats kan bijdragen dan doe ik het er voor! Als je er maar plezier in hebt!

Tot ziens, tot snel bij ASC.